fredag 30. november 2007

SNØ!!!!!!!!!

Masse snø har det kommet hos oss ;O) Ungene elsker det, har vært ute og måkt, og seff laga snømann:Koselig med den første snøen syns jeg - men jeg er dritlei av den når januar er over... I år får jeg ikke benytta skiene heller...Om jeg ikke glimter til før den 8.januar da. Jeg skal operere HALLUX VALGUS'en min ;O) Heheh - noen som veit?? Da får jeg tid til strikking og hekling da!!
Fikk foresten fiiin pakke fra Bendixgarn i dag, se bare her:
Kule farger - det RÅSSA skal bli sokker som fysioterapeuten min skal få. Kanskje en sommertopp til meg selv av det blå?? *tenke* Gleder meg til å ta fatt på det altså!!

Og dette gleder jeg meg til å starte på:
Enten ny lue til orntli'mannen, eller starten på et englemaskesjal til meg sjæl ;O)!
Og dette:


..skal bli votter (tovet) til en søt kollega. Skal prøve å nålefilte på en logo oppå der også, det blir jo interessant å se om jeg kan få til det - og hvordan det blir seendes ut?!?

Jeg er skikkelig lei dette:

...men tror det blir fint etterhvert. Det er altså pulsvarmere, strikket på fri fantasi. Men det er jo så innmari tynne pinner!!!! Alpakkagarnet er utrolig deilig og drøyt, men det blir lenge til jeg går på pinnenr. 2.5 igjen asså!

Også må jeg gratulere den mellomstemannen min med 14.årsdagen i dag!! Utrolig at den lille klædden nå nesten rager ett hode over meg. GRATULERER LILLE PLUTT!!! MAMMA ER UTROLIG STOLT AV DEG!!!!!






tirsdag 27. november 2007

A newborn's conversation with God

A baby asked God; 'They tell me you are sending me to earth tomorrow,but how am I going to live there being so small and helpless?'
God said, 'Your angel will be waiting for you and will take care of you.'
The child further inquired, 'But tell me, here in heaven I don't have todo anything but sing and smile to be happy.'
God said, 'Your angel will sing for you and will also smile for you. And you will feel your angel'slove and be very happy.'
Again the child asked, 'And how am I going to be able to understand whenpeople talk to me if I don't know the language?'
God said, 'Your angel will tell you the most beautiful and sweet words you will ever hear, andwith much patience and care, your angel will teach you how to speak.''
And what am I going to do when I want to talk to you?'
God said, 'Your angel will place your hands together and will teach you how to pray.''
Who will protect me?'
God said, 'Your angel will defend you even if itmeans risking its life.''
But I will always be sad because I will not see you anymore.'
God said, 'Your angel will always talk to you about Me and will teach you the wayto come back to Me, even though I will always be next to you.'

At that moment there was much peace in Heaven, but voices from Earth could be heard and the child hurriedly asked:
'God, if I am to leave now, please tell me my angel's name.'

God said, 'You will simply call her, 'Mom.'

tirsdag 20. november 2007

Hva -------------------

-------skal du ha til middag i dag????



Vi skal ha PANNEKAKER!!!! Med masse deilig hjemmesylta blåbær og sukker på!! Nytes med iskald melk og godt selskap!


Kor æ glær mæ!!!!!


Også har jeg tenkt litt på det "kjendisleksikonet" som er sluppet (heter det det?? Å slippe, slipper, har sluppet???? Jeg ville skrevet/skrivd -"slippi" *fniser*)
Uansett har dere sett den? Kjendisleksikonet? Jeg har ikke sett det - ikke er jeg kjendis heller. Ikke så mye som sniki meg i bakgrunnen på bilder i Se&Hør engang.... Vært i VG og Dagbla et par ganger da - og sånniforbifarten i tvlinsa fra Åråsen, men DET er vel ikke kjendis vel??????
Jeg er glad jeg ikke er i den boka. Hørte Christer Falk klagde sin nød i P4 i sta', han var bare c-kjendis, og mente han burde være b-kjendis.... Er det rart det er krig tenker jeg...

Har dere forresten prøvd å gramatisk bøye: Å FLYTE??????

søndag 18. november 2007

Tenk å ha blitt

så bitt av strikke/helkedillen at jeg har bestillt garn på nettet....Men det har jeg altså :O)

Fikk koselig pakke fra Villepinner midt i uken, har begynt på Opalgarnet (sokker), og gleeeeder meg til å ta fatt på Kaunigarnet senere. Blir nok et sjal, heklet sjal - enten sånn eller sånn.


Også har jeg fått en ny engel - fra englevenninna mi, hun jeg fikk alle lappene OG den søte hvite engelen fra. Denne forelsket jeg meg fullstendig i og klarte seff å si det til englevennen, og da kom denne sammen med henne neste gang hun var hos meg ;O). Hva skulle man gjort uten venner???
Kjærsten min har kommet hjem også - og det var godt å få han hjem igjen! Han har hatt det fint, men har nok savnet oss! "jeg er ikke spes hjemmekjær, men utrolig familiekjær" sa han i sta'.... det var godt å høre!

lørdag 17. november 2007

Vinvesker....

....og planter ;O)
Noen som veit hva denne heter?????
Den blomstrer altså nå i november - har gort det i 4 år nå (stolt????Neeeeeeeeeeeeeeida!!!) - og jeg skulle gjerne visst hva den heter - foratte jeg hadde like å "formere" den! Har lett asså, mange steder, men dere kan vel dette dere???? Pliiiiis??

Sånn ser den ut hele greia

Den vokser sinnsykt mye - jeg må knipe av endene minst en gang i uka. Den soper jo kjøkkenbenken før jeg får snudd meg. Jeg har begynt å tvinne den rundt gardinstangen på hylla.

Også er vinveskene ferdig:


Jeg er ganske stolt! Syns de ble kjempefine :O). I oppskriften står det at det skal strikkes en bunn - dette syns jeg hørtes klønete ut, så jeg heklet den istedet, det funka jättebra!!! På den til høyre, sydde (broderte heter det kanskje??) -jeg bare vilkårlig ettellerannet. Ble ikke så fornøyd med "god jul" sømmen, litt for tjukt garn og ....tja.... Helt ok!! Men selve veskene ble kjempe syns jeg. Disse er det to "gamle" tanter som skal få til jul.

Og i dag kommer kjærsten min hjem igjen også! Han har vært på guttetur i 10 dager nå, og jeg gleder meg masse, masse til han er hjemme igjen! Jeg har ganske store barn, og ting funker uten meg tilstede hele tiden liksom..Men jeg er jammen glad jeg ikke er aleinemor asså!!! Så utrolig mye logistikk som skal legges opp! Treninger, skole, matpakker, klesvask, rydding........Det er jo ingen å spille ball med jo!! Nei, all honnør til damene der ute som får dette til å funke hver dag!!! *applauderer*!!

torsdag 15. november 2007

Mannebein.....


Jeg ba om å bli utfordret jeg... *rødmer* - hos Redrobin

Så her er min "mannebeinliste" - eller som Ross i "Friends" kaller det: "Freebeeliste" (Ross har laminert sin ;O) )






1: Sam Elliot - verdens flotteste cowboy. Blått hår, hjulbeint og dritlekker!! Han er vel bortimot 80 år men min himmel så lekker!!! Kjent fra bl.a. "The mask" og "Road House"









2: Patrick Dempsey - Dr. McDreamy - skikkelig "nerd" på 80 tallet, noen som husker han fra "Can't buy me love" i 1987??













3: Mel Gibson - desidert flottest i "Braveheart", men morsomst i "Dødelig våpen" filmene.










4: Justin Chambers - Alex i "Greys Anatomy" - spiller også i "The wedding planner" med bl.a. J-Lo og Matthew McConaughey.





5: Keanu Reeves - jeg kjenner'n fra "Bill & Teds bogus journey" - og seff "The matrix" - flott å se på ja!!
6: Rob Lowe - jeg tror jeg så "St. Elmos Fire" 20 ganger på kino, og det var den første filmen jeg kjøpte når DVD'ene kom. LEKKER!!!!!!





7: Kristian Kjelling - for en mann, og for et skudd!!!!! Herrehåndball ble aldri det samme etter 1998.


8: Cpt. Jack Sparrows - ja, ikke Johnny Depp, han er for bløt ;O), men KAPTEINEN!!! Jeg har sett alle 3 filmene, og skal se de flere ganger - favorittreplikken er når Elizabeth Swan har hellt ut all Rom'en hans på stranda (i film #1), og når han ser henne igjen i film #2 og sier: "Hide the rum"!!!!!








9: George Clooney - oppdaget han først i serien "Søstre" som gikk seint, seint på kvelden på TvNorge for maaaange år siden - og siden på "Akutten". Mmmmmmm - yammie!!!









10: Orlando Bloom - like flott mørk i "Pirates of the carribean" som lyslugg i "Lord of the rings"


Det er nesten så jeg blir litt flau av dette her - men det får stå sin prøve...
Kanskje ser lista litt annerledes ut om noen år????

fredag 9. november 2007

Tøffel???????


Kjære... se på dette da:



dere ser størrelsesanordningen sant?? Det ligger en Generalsnusboks der rett vedsiden av...

Det skal legges til at den skal toves asså - men jeg må innrømme jeg lo godt når jeg så dette ;O)


Vi får nå se - hvordan dette blir seendes ut tilslutt. Lover en oppfølgning av dette prosjektet.


Jeg er NERVØS!!!!!!!!! Det er en lang og pinefull helg foran meg... På søndag kl 13.15 braker det løs på Ullevål - jeg er ingen måke - JEG ER FUGL!!!!! Stolt kanarifugl, og jeg gruer meg så innih............... Om alle gode makter måtte kline til på søndag, jeg vil ha en seier til Lillestrøm!!!!!


torsdag 8. november 2007

Alpakka

lua er ferdig den!!

Dårlig bilde - men dere får leve med det ;O). Har brukt svart og en deilig grønn/gul farge - den siste ser sennepsgul ut på bildet, men er altså grønnere i virkeligheten. Den midterste mannen er storfornøyd, OG varm på øra! Trengs her på østlandet nå, det er grisekaldt.... (vind og -2 blir kaldt asså).
"Skal ha den på meg på skolen i morra - og si at det er den snille mora mi' som har laget den til meg!" - sånt varmer et mammahjerte <3<3<3 - deilige tenåringen min!!

onsdag 7. november 2007

Holder stadig på

med "noe". Den rutete lua tok den yngste mannen over - dermed må jeg igang med å strikke ny til den eldste mannen..

Har lue til den midterste mannen på pinnene - i Alpakkagarn, og "sånn vil jeg ha også" - sa den eldste mannen... Puh, så da må jeg altså strikke én til - i Alpakka - bare det at jeg er litt lei av å strikke akkurat nå, VIL HEKLE JEG!! Så da gjør jeg begge deler ;O)

Alpakka ja - har ikke brukt dette garnet før jeg - og ble svært så positivt overrasket! Mykt og godt! Så lue i Alpakka blir det - en svart en sådan.

Er ikke ferdig med "pulsvarmerne" enda heller... Det ER SÅ TYNNE PINNER OGSÅ SÅ TYNT GARN!!!!! Tar laaaaaaaaaaaaaaang tid!!! Også var det den strikkingen igjen da - VIL HEKLE JEG!!
Men jeg kan skryte av alle sjalene mine så lenge da:

Ble helket og strikket under en lenger sykmelding i fjor - og alle blir like flittigt brukt ;O)
Kommer tilbake og skryter av Alpakkalua seinere denne uka!!




lørdag 3. november 2007

Enda ett prosjekt

er ferdig!!!!! Hurra!!

Tok 2 dager dette - bestilling fra mannen i huset (den største av de).
Heklet i "Paris" på nål nr. 4, etter oppskrift fra juleheftet til Allers. Jeg måtte forandre litt på maskeantallet, da det skulle være 7 masker i en rute og 84 masker totalt rund. Tror mannen er litt tjukk i hodet (;O) ) så jeg utvidet med noen masker og delte opp i 5 masker istedet.
Den vred seg litt - men det gjør egentlig ikke noe når lua sitter på - syns best uten hode inni..
Fikk ny bestilling av den yngste mannen i huset - men den lua skulle være svart og rød - stripete.. Ja, ja - må bare bli ferdig med lue til mann nr 2 - den strikkes i "Alpakka" og blir kjeeeeeeempegod!!
(sånn bare for å forklare; jeg har viet mitt liv til menn - har 4 menn i huset - hannkatt - eldstemann som jeg er gift med, mann nr. 2 som er eldste sønn - og yngstemann som er yngste sønn...)

fredag 2. november 2007

Det er 52 dager....

...igjen til jul!!! Og på Hobbyboden kom det opp en tråd der det ble spurt om hvilke julesanger man "bare måtte" høre før jul. Her er min liste:

  • Driving home for christmas - Chris Rea - den ultimate julesangen som minner meg om tiden som frisør! Sikkert en juleplate som gikk igjen og igjen og igjen, men tross alt var den bedre enn en sånn panfløytekasett vi hadde ett år som jeg tilslutt gjemte blant hårfargene sånn at sjefen ikke fant den igjen... DEN var vi lei den!!
  • Fairytale from New York - The Pogues - utrolig fin sang, som jeg også har hørt på norsk med Iren Reppen og en mann med nordlandsdialekt. Noen som veit hvor man kan finne den?? Saftige gloser og god stemning!
  • O helga natt - med Carola (!!!) eller Rein Aleksander. Er på kirkekonsert hvert år med ei venninne, og ett år skulle vi på Jan Werner og Benedicte Adrian i Frogner Kirke i Oslo. Jeg gledet meg sånn til Benedicte Adrian skulle synge denne, for jeg hadde hørt den med hu' noen år tidligere. Skuffelsen var derfor stor når jeg skjønte at Jan Werner skulle synge den... Lite visste jeg da... Jeg grein så tårene spratt, og satt sikkert 10 cm over kirkebenken når han "gikk opp " på den siste strofen.. Sååååååååååå vakkert!!!
  • Vi tenner våre lykter når det mørkner - favoritten er når ungene synger denne på julekonserten i kirken før jul - og jeg griner!!
  • White Christmas - hvem er det som synger denne igjen?? Bing Krosby?? Spiller ingen rolle - den er jo bare sååå bra!! Også barndomsminne!
  • So this is Christmas - John Lennon/Yoko Ono - hadde bare Yoko kunnet være stille....
  • Little Drummer Boy/Peace on Earth - Bing Crosby/David Bowie - deilig sang - minner meg om julebakst med niese og mamma
  • Hemmat' tæl jul - Vazelina - ble favoritt etter minstemann hadde "dillen" på Vazelina og hjulekalenderen. Vazelina har forøvrig en annen koselig sang som heter "Det beste i livet er gratis", ingen julesang, men utrolig fin!!

Kjenner jeg gleder meg til jul nå!!

Er forøvrig snart ferdig med julegaver - og det er også godt å vite! Jeg har alltid som mål å bli ferdig før 1. desember.. Det er så mye penger som flyr avgårde før jul - og jeg liker å ikke suge på skorper i januar - derfor har "hallingen" i meg våknet - og julegavene er i boks FØR desember.