mandag 31. desember 2007

Se!!!


Englemaskesjal FERDIG!!!!!! Endelig noe som er HELT vellykka! Var en smule oppgitt her om dagen - da alt jeg laget gikk helt i "mislykka" boksen. Ting ble smått og rart, alltid ett eller annet som ikke var som det skulle..men endelig altså; et sjal som ser ut som det skal (uten 400'000 opprekkinger og juks underveis), med kant og greier og greier, *klapper meg sjøl på skuldern*.

Drops Silke Alpakka, heklenål nr. 4 - 2 kvelders arbeid ;O)

Konklusjon; flere sånne sjal - gaver og til meg selv. Tror også jeg skal forsøke mindre løkker, og tynnere garn - tror det også kan bli bra.

Det er 13 timer igjen av 2007.. Takk til alle som har vært innom min blog, en liten lidenskap blitt her på bruket. Jeg aner å bruke tid på hobbyboden og forumet og andres flotte blogger i 2008, og håper flere og flere besøker min også - OG GJERNE LEGGER IGJEN EN LITEN SNUTT OM AT DE HAR VÆRT HER ;o).

GODT NYTTÅR TIL ALLE!!!!
Posted by Picasa

Lue- og pulsvarmeralong

Jadda!! Meldt meg på luealong for 2008 - og regner med MASSE julegaver (og andre gaver) å kunne ha liggende her hjemme ja!!
"Til januarluen trenger du pinne 3 til 5,5. Vi anbefaler garn på tykkelse med f.eks Kitten (men det trenger ikke være fluffy altså). Du trenger ca 100g. Vi syns luen er finest i ensfarget eller melert garn.God garnjakt!Hilsen Kiwa og Tittei."
Yepp, yepp - så jeg har funnet frem garn og pinner - spennende!!

Jadda!! meldt meg på pulsvarmeralong også!!!! Skal da forsøke å kombinere noen av disse alongene angående farger og sånn, så blir det sett vettu ;O)!!
"Nå starter en ny runde med pulsvarmer along. Den skal gå over 12 måneder, med ett mønster i måneden. Fra Theka"

Spennende!!!!

torsdag 27. desember 2007

Julefeiring, juleting og julehobbyer!

Puh... Så var det værste over for denne gang!! Jeg elsker jula asså, men blir skikkelig mett av den også - etterhvert. Er så mye mennesker og mat!! Nå gjenstår bare nyttårsaften, som i år tilbringes aleine på bruket (med alle mennene mine seff ;O) ), hunden og katten.
Apropos katten:

Han har funnet seg nytt favorittsted i jula, han ligger langflat vedsiden av fjellmannen min, bak gardina, som er over radiatoren - og det formelig durer av han! Koser seg som bare det!!
Dette er to av prosjektene mine om dagen:

Mhmm!! Englemaske/kjærlighetsknutesjal!! Og DET ER SÅÅÅ MORO!!! Hekler på nål 4 med Drops Silkeapaca. Hadde trodd det skulle "renne bort" garn, så jeg har jo handlet nok garn til 3 sjal, minst!!!! Dette er hvor langt jeg kom på ett nøste!! Gleder meg til å synke ned i soffan i morra og ta fatt på nøste #2 asså!!

Og her er prosjekt #2:

Etter ide fra Familiens juleideerhefte 2007. Jeg ville egentlig ha det i denne deilige lillafargen, men så hadde ikke "min" butikk denne fargen da...Så det blei "petrolgrønn". Hekler inn perler og sølvtråd, og har tro på at sjalet og pulsvarmerne vil bli riktig så fine ;O).

Her er julas engel:

Hun er like søt som de andre jeg har - og hvis dere ser riktig godt etter, vil dere se en julemus med søt rød nese. Den er kjøpt på ei julemesse for MANGE år siden, har hatt fast tilholdsted på bordet i jula, med Twist i, og de to minste mennene blir utrolig fornærma om det faktisk ikke er Twist oppi henne ;O) .
Inntill videre får jeg ønske deg ei deilig og rolig romjul!! SNART SKRIVER VI 2008!!!

søndag 23. desember 2007

EN RIKTIG GOD JUL ØNSKES ALLE SOM KIKKER TIL MIN BLOG!
Posted by Picasa

fredag 21. desember 2007

HiHi ;O)

Dagens lille.... 3 dager igjen nå!! (til julaften asså ;O) )
Posted by Picasa

torsdag 20. desember 2007

NATURLIG FARGESPILL


Og i dag ser jeg dette praktfulle fargespillet!!
For oss her på østlandet, som ikke er forunt å ha Nordlys å bivåne, må vi "ta til takke" med solnedgang og småskyer ;O).

Sånn - det var 2. innlegg i dag... Dere skjønner at jeg ikke har mye å gjøre her jeg sitter å dingler ;O)!!

Posted by Picasa

..og alle hjerter gleder seg...

Fikk ferdig alle Selbuvottene før amerikanerne ankom Gardermoen forrige uke.
Tror egentlig de blei ganske gla' - for det var -5 når de landet, og for folk som bor i California blir overgangen stor ;O). Om noen av dere tenker; "Selbuvotter skal være sort med hvitt, eller hvitt med sort" -så bryr jeg meg ikke om det såh!! Lilla funker vel fint for ei frue??

Ellers så blei vottene til min søte kollega, (med nålefiltet logo, første gang jeg har gjort det - det var kjempe MORO!!) -ferdige. Men seff glemte jeg å ta bilde av de nå før jeg sendte de med til Oslo. Tror kanskje jeg får flere bestillinger på disse, så får jeg strikke de litt lengre, og prøve toving for hånd... Maskinen min tover så innmari hardt, og det meste blir litt smått og hardt... Disse vottene inkludert, jeg måtte skylle de opp med balsam og strekke de MASSE etter tovingen, men allikevel ble de kanskje litt små..
Man lærer så lenge man lever (les; strikker).

Liten julepåminnelse i dag også:





Posted by Picasa

onsdag 19. desember 2007

JUUUUUUUUL


Hvis noen ikke har fått det med seg ;O)


tirsdag 18. desember 2007

Julehilsen fra hemlig venn ;O)

Fikk julehilsen i sta' - tenkte jeg måtte dele det med dere!!


Posted by Picasa

mandag 17. desember 2007

Her er utsikten fra kontoret mitt nå i ettermiddag:



















Vakkert!!
Posted by Picasa

Nå begynner jeg å kjenne at jeg er stressa!!!!

*nikker* Ja, jeg gjør det!! Jeg som aldri stresser før jul! Har bestandig vært ferdig med julegavene leeeenge før desember (alltid før 1.desember ja) og pakker opp alle julekassene mine med jevne og fine mellomrom gjennom hele desember..Handler juletre tidlig, har sjekka over alle utelys og juletrebelysning(er).
MEN I ÅR???!!!! Jeg er enda ikke ferdig med gavene (bare noen få igjen dah...men allikevel), har enda ikke fått opp julebelysningen ute i trærne (har ikke mindre enn 5 lysslynger liggende, men finner ingen av de schwæære greiene som man stikker inn i stikkontakta)- ikke alle slyngene virker, tror bare det er 3 av de... Juletre veit jeg ikke om er "i boks", overlot det til størstemannen i helga, og har ikke fått snakket med han enda... Jeg har kjørt 140 mil i helga - vært i Stockholm på hundeutstilling... Vi har alle våre hobbyer ;O). Fikk ikke strikka en maske heller - altfor mørkt i bilen - prøvde skjønner du! Så jeg var hjemme først kl. 23.30 i natt og da sov alle mennene mine. Hjemme har størstemannen hatt 5 unger hele helga. minstemannen og midterstemannen har hatt venner på besøk, og når søsteren til vennene liksom "ble igjen", kan du jo skjønne at min størstemann måtte ta med henne også!! Snill han... Denne søsteren spiste altfor mye godteri på lørdag, noe som resulterte i at hun kasta opp på natten... Så størstemannen og minstemannen måtte opp å vaske midt på natta...
Så hjemme ser det ut som Ragnarokk - jeg ser IKKE frem til å rydde altså, regner med jeg får hjelp...
I TILLEGG til alt dette har den eneste jenta jeg deler hus med startet sin løpetid, dermed er det litt sånne unevnelige flekker rundtomkring.... og vi skal på pakkebytting, juletrepynting hos besteforeldre, venninnebesøk (med pakkebytting) OG ha julebesøk av amerikanerne vi var hos i sommer......

STRESSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

søndag 9. desember 2007


Jeg har fått presang fra min hemlige venn!!
Det er altså en liten sak som "de" (vi) har gående på Hobbyboden - min aller første gang, og dette ga mersmak! Har jo vært sååå spennende å titte i postkassa HVER dag! Og i dag kom den altså!
Har min mistanke om hvem det er ifra - noen småhint, og etter å ha sett på hjemmesiden hennes, er jeg nesten sikker!
1 Opalnøste med svartgrått/hvitt
2 mørkeblå garnnøster med Safirgarn
1 kaffepose
1 SCHWÆÆR stratos (nammenamm!!)
og et vakkert juletrestearinlys

Tusen takk min hemlige venn!!





Også er det 2. søndag i advent i dag!
Fredfull tid for de fleste - jeg er litt i panikk da jeg MÅ ha ferdig en vott til i morra.. Føler meg litt som Puttipluttipott som må; spikke,sage,lime,banke,spikke,sage,lime,banke - vi ha'kke tid for vi må finne skjegget.........
.....Jeg ha'kke tid for jeg må strikke votter.....

Heheh - men jeg har da pynta litt her hjemme i dag, samt malt kjellertaket... Og vasket tøy, og sett håndball, og lufta bikkja - OG SOVET LENGE!!!!!

Wow, fått gjort litt når en ser tilbake...
Posted by Picasa

torsdag 6. desember 2007

Personlig almanakk


Denne bestilte jeg meg i fjor

- og samtidig sikret jeg meg en utrolig populær julepresang til en travel niese. Nå ser jeg at de er "oppdaterte" og jeg vil ha en ny!!!
Men, men, men - den jeg har nå går ikke ut før i juni....... Hmmm, sånn skoledagbok liksom! Jeg som ikke har vært på skolen siden 1989!!! Klarer jeg å vente til juni - eller må jeg rettogslett bestille en nå??? *trommer med fingrene* - jeg venter til over helgen, så får jeg se hva jeg gjør ;O). Nettsiden for mer info og eventuell bestilling finner dere her.

Også vil jeg ha snø!!!!!!!! Derfor setter jeg inn denne

Så blir det hvertfall snø på bloggen min!!! Sånn -10 ene kvelden, snøfall om natten og +5 dagen etter er jeg motstander av!! Det er jo livsfarlig å være hundeeier når det er sånn! Vi MÅ faktisk ut vi, med dyrene våre! Og uten brodder, eller med særdeles sterke ledd og beinstruktur kan det gå riktig ille!!! JA TIL -5, CA. 20 CM SNØ OG FLAU VIND!!!!!!

onsdag 5. desember 2007

SOMMERMINNE

En øyestikker som satt leeeeenge på verandaen vår i sommer. Minstemannen foreviget det.
Posted by Picasa

søndag 2. desember 2007

1. advent

God 1. advent til alle!